ســــمیـکـو سایپا |
شركت گروه سـرمایهگذاری كاركنان سایپا
(
سـميكو
)
SAIPA
EMPLOYEES INVESTMENT COMPANY
|
پنجشنبه 29 شهریور 1403 | En | Fa |
به گزارش روابط عمومی سمیکو اولین جلسه هم اندیشی مدیران ارشد گروه سایپا با نمایندگان سهامداران سميكو با حضور عليمردان عظيمي رئیس هیأت مدیره گروه سایپا، علي شيدائي عضو هیأت مدیره و قائم مقام مدیرعامل در امور مالی و اقتصادی سايپا، صادق كرمي سرپرست معاونت منابع انسانی و توسعه مدیریت گروه، احمد بذلي مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره گروه سرمایه گذاری کارکنان سايپا، مدیران عامل شرکت های گروه سمیکو، مدیران و نمایندگان منتخب سهامداران حقیقی 19 ارديبهشت ماه سال 1401 در سالن کنفرانس تیبا برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه پس از تلاوت آیاتی از قرآن كريم، مدیران عامل شرکت های سمیکو در گزارش های جداگانه ای، وضعیت فعلی و برنامه های آتی شرکت های گروه را تشریح کردند.
در ادامه، مدیرعامل گروه سرمایه گذاری کارکنان سایپا، فعاليت در سمیکو را به جهت خدمت و ارتباط با کارکنان گروه، توفیقی از جانب خداوند مهربان دانست و خاطرنشان كرد: سهامداران صاحبان اصلی این جلسه هستند و مسئولیت سنگینی در راستای خلق ارزش و رفع دغدغه سهامداران بر دوش مدیران سمیکو قرار دارد.
احمد بذلي ضمن قدردانی از مساعدت ها و حمایت های همه جانبه مدیرعامل گروه سايپا، رویکردهای اصولی اعضاي هیأت مدیره و مدیران ارشد گروه سايپا را حمایت از سهامداران دانست و آن را فرصتی ارزشمند در مسیر توسعه کسب وکار گروه سمیکو ارزیابی كرد.
وي در ادامه گزارش مبسوطی از شرايط فعلي و برنامه های آتی اين شرکت ارائه كرد که شامل موارد زير است:
مدیرعامل شرکت سمیکو در بخشی از سخنان خود گسترش سرمایه گذاری های مولد و پایدار، توانمندسازی سرمایه انسانی و بهبود و توسعه فعالیت های شرکت های تابعه را از برنامه های آتی اين شرکت عنوان كرد و افزود: فعالیت شرکت های زیان ده در سمیکو توجیهی ندارد و شرکت ها یا باید سود ده باشند، یا افق روشن و کوتاه مدتی برای سوددهی داشته باشند؛ در غیراینصورت باید منحل شوند.
در پایان مدیرعامل گروه سرمایه گذاری کارکنان سایپا انتظارات شرکت سمیکو از سهامداران حقیقی به عنوان اصلی ترین ذینفعان را به شرح زير عنوان كرد:
سپس جلسه با گفتگو، تبادل نظر و مشارکت نمایندگان سهامداران ادامه یافت و دغدغه های سهامداران در قالب سئوالاتی به شرح زير مطرح که از سوی مدیران گروه سمیکو به نمایندگان سهامداران پاسخ داده شد:
درخصوص ورود به بازار سرمایه، در ابتدا شرکت ورود به بازار اول و دوم شرکت فرابورس ایران را در دستور کار قرار داد، از همین رو امیدنامه شرکت تدوین و به همراه تمامي مدارک برای شرکت فرابورس ایران ارسال شد. در تاریخ 1400/08/04جلسه هیأت پذیرش فرابورس برگزار و به دلایلی همچون ترکیب دارايی های سمیکو و سرمایه گذاری زیاد در سهام شرکت سایپا و سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا و همچنین وثیقه بودن دارايی های مذکور پذیرش در این بازار مورد قبول واقع نشد. در گام بعد درج نام شرکت در بازار پایه در دستور کار قرار گرفت که با طولانی شدن فرآیند رسیدگی به درخواست پذیرش، دوره تصدی هیأت مدیره قبلی به پایان رسید. لذا در بهمن ماه 1400 مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده برگزار شد و هیأت مدیره فعلی اداره شرکت را برعهده گرفت.
در حال حاضر فرآیند اخذ تأيید صلاحیت اعضاي جدید هیأت مدیره که بسیار زمان بر است در دستور کار قرار دارد و پس از اخذ تأيیدیه، صورتجلسه تعیین سمت اعضاي هیأت مدیره تهیه و پس از تأيید سازمان بورس نسبت به ثبت صورتجلسه تغییرات در اداره ثبت شرکت ها اقدام خواهد شد. پس از این مرحله و اخذ گزارش تقویم اموال، مجمع عمومی فوق العاده جهت تغییر شخصیت حقوقی شرکت از سهامی خاص به سهامی عام برگزار میشود و درخواست درج در بازار پایه به شرکت فرابورس ارسال خواهد شد.
در مجمع عمومی عادی برگزارشده در تاريخ 1400/04/02 اين نکته به شور گذاشته شد که انجام مرحله دوم افزایش سرمایه موجب متوقف شدن فرآیند ورود به بازار سرمایه می شود لذا تصمیم گیری در این خصوص را به سهامداران حاضر در مجمع واگذار كرد و مجمع هیأت مدیره را مکلف كرد تا اقداماتی که فرآیند پذیرش در بازار سرمایه را با خلل مواجه می سازد متوقف كند. از همین رو برنامه افزایش سرمایه شرکت به محض ورود به بازار سرمایه پس از اخذ مجوز از سازمان بورس به جریان افتاده و مبالغ کسرشده از حقوق كاركنان و سهم کافرما به سهم تبدیل خواهد شد.
برخی از شرکت های گروه سایپا مبالغ کسرشده از حقوق كاركنان خود را به موقع به حساب سمیکو واریز نمی كنند که این امر موجب تضعیف سرمایه گذاری می شود، لکن ما گروه سایپا را به چشم یک خانواده می بینیم و متوجه آن هستیم که گروه با چالش نقدینگی مواجه است لذا همان طور که از فرصت های کسب وکار گروه به صورت انحصاری بهره می بریم باید در چالش ها هم یاریگر گروه باشیم، لیکن از مدیران ارشد سایپا خواستاریم که تدبیری جهت حل این موضوع بیاندیشند.
امکان کسر مبالغ از حقوق كاركنان تا زمانی که وارد بازار پایه شویم وجود دارد لکن مطابق برنامه اعلام شده پس از ورود به بازار پایه برنامه شرکت جهت تبدیل مطالبات به سهام از طریق افزایش سرمایه آغاز میشود.
پس از پاسخ به سئوالات نمایندگان، علي شيدائي عضو هیأت مدیره و قائم مقام مدیرعامل در امور مالی و اقتصادی سايپا خاطرنشان كرد: حمایت مستمر هیأت مدیره و مهندس تيموري مدیرعامل گروه از کارکنان و سمیکو وجود داشته و همچنان ادامه خواهد داشت.
وي افزود: در واگذاری کسب وکارهای داخل گروه، سمیکو را در اولویت قرار می دهیم، در عین حال در جریان تدوین طرح توجیهی کسب وکارها بايد بسیار واقع بین باشیم.
شيدائي قیمت گذاری دستوری و شکاف بین بهای تمام شده و قیمت فروش را دغدغه کل گروه سايپا دانست که هر روز پیگیری می شود.
عضو هیأت مدیره و قائم مقام مدیرعامل در امور مالی و اقتصادی سايپا درخصوص سهام تودلی سایپا عنوان كرد: گزارش کارشناسی در حال انجام است و قطعاً سهم را به قیمت مناسب واگذار می كنيم.